RSS

Архива | септември 2009

Топ 10 Највисока езера на Земјата

25 Септември 2009

0 Коментари

Кога луѓето зборуваат за три четвртини од површината на светот се опфатени во вода, ќе обично не мислам на тоа да се биде 20.000 метри надморска височина. Сепак, некои од највисоките езера во светот може да се најде скриени во пукнатини и пукнатини на планински долини, меѓу некои од највисоките врвови во [...]

Продолжи со читање ...

5 работи што не сте ги знаеле за Google

25 Септември 2009

0 Коментари

Гугл првично беше наречен BackRub Како и многу други уживајќи во интернет компании, Google има интересна воспитување, која е обележана со смирен почетокот. Google започна како истражувачки проект во јануари 1996 година од страна на ко-основач Лари Пејџ, 24-годишниот д-р студент на Standford универзитет. Страница наскоро му се придружија 23-годишниот Сергеј Брин, уште д-р студент, [...]

Продолжи со читање ...

Џин рака на Атакама

22 Септември 2009

1 Коментар

Последното нешто што би очекувале да најдете во средината на најсушните пустина на Земјата е аа уметничко дело. Но, тоа е токму она што го гонг да се види, ако се случи да се патува низ пустината Атакама, во Чиле. Раката на пустината (Ла Мано дел Desierto) е 11-метри висок [...]

Продолжи со читање ...

8 најбизарниот Каросеријата

22 Септември 2009

1 Коментар

1 Eyeball Тетоважа Корнеален тетовирањето не е само можно, но тоа е познат и направи сега за повеќе од 2.000 години - тоа стана речиси секојдневие во крајот на 19 век и во 20 век да се поправи дефекти, како што се корнеални лузни и leucomas. Овие денови, тоа се прави поретко бидејќи контактни леќи [...]

Продолжи со читање ...

Светови Најголемата златна монета од 1 милион долари

18 Септември 2009

0 Коментари

Продолжи со читање ...