RSS

Skulptura kryesore

Wed, 23 shkurt 2011

Amazing Junk , Junk Creative

" Skulptura ( ) përfaqëson një polemikë personale mbi zhvillimin në territorin e Republikës Çeke në 20 vitet e fundit. Sigurisht, kjo është as një monument feste dhe as thjesht një pjesë kritike. Skulpturë shpreh ambivalencën ndihem kur unë shoh në shoqërinë e sotme dhe politika ... "( , artist)
The Key Sculpture

Skulptura kryesore

The Key Sculpture

Skulptura kryesore

Ndërsa Jiri David ishte duke bërë njerëzit skulpturë u ftuan për të bërë sugjerime, në faqen e internetit të projektit, nga një vend për skulpturë gjigante. Kjo "votimi" ishte shumë popullor dhe ka tërhequr një total prej 8673 sugjerimet për vende në të gjithë vendin dhe madje edhe jashtë vendit. Megjithëse Praga ishte fituesi statistikor, banorët e disa qyteteve dhe rajoneve të tjera gjithashtu shprehën interes, kështu që tani ka një mundësi e një "mini-turne" nga skulpturës rreth qyteteve në Bohemisë dhe Moravisë. Fundi i saktë i qëndrimit të statujës në Franz Kafka Sheshin pra varet nga kjo "mini-turne". Megjithatë, është e sigurt se skulptura do të qëndrojë në Pragë për disa muaj para se të fillojë udhëtimet e saj. Informacion i plotë dhe detajet e tanishme janë në dispozicion "http://www.klicovasocha.cz"> këtu.
The Key Sculpture

Skulptura kryesore

Krijimi i skulpturës kyç u mbështet nga kompania Vodafone, i cili organizoi një koleksion publik të çelësave me rastin e 20 vjetorit të 17 nëntor 1989 Gjatë tetorit dhe nëntorit njerëzve solli një total prej 85 741 çelësat për të degëve të Vodafone në të gjithë Çeke Republika, duke krijuar koleksionin më të madh të çelësat në botë.
The Key Sculpture

Skulptura kryesore

Jiri David ka luajtur një rol të rëndësishëm në krijimin e formës dhe atmosferën e artit Çeke që nga fundi i viteve 1980. Me përdorimin e tyre të lirë e shenjave dhe simboleve politike, pikturat e tij të dukshëm në formë programin post-moderne në fillim të viteve 1980 dhe '90, kur edhe filloi të punojë me instalimet dhe tekste të shkruara që pasqyrojnë qëndrimin e artistit dhe artit në shoqëri. Në vitet 1980 ai ishte një bashkë-themelues i Tvrdohlaví (Hard-kryesuar) grup. Përveç instalimet e lartpërmendura në vende publike ai ka marrë edhe brohoritje të mëdha jashtë Republikës Çeke, për shembull për ekspozita e tij fotografike Skryté podoby (fshehur Image) ose Bez soucitu (Jo Mëshira). Në një studim të ekspertëve të artit të realizuara vitin e kaluar Jiri David u shpall artisti më me ndikim të 20 viteve të fundit. Në një studim të ekspertëve të artit të realizuara vitin e kaluar Jiri David u shpall artisti më me ndikim çeke e 20 viteve të fundit.
The Key Sculpture

Skulptura kryesore

The Key Sculpture

Skulptura kryesore

The Key Sculpture

Skulptura kryesore

The Key Sculpture

Skulptura kryesore

The Key Sculpture

Skulptura kryesore

The Key Sculpture

Skulptura kryesore

The Key Sculpture

Skulptura kryesore

The Key Sculpture

Skulptura kryesore

Postime Related Plugin për WordPress, Blogger ...
http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/stumbleupon_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/furl_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/mixx_48.png

1 komente për këtë post

  1. kosmici Says:

    Fotografi shumë të ftohtë

Lini një Përgjigju