RSS

Botë më e madhe diellore Powered Boat

Wed, 23 shkurt 2011

Amazing Junk

TURANOR PlanetSolar, në botë diellore-powered , sapo ka përfunduar fazën e parë të udhëtimit të tij në mbarë botën një udhëtim trans-atlantike nga Monako në Miami. Swiss-projektuar catamaran me energji diellore majtë Monako më 27 shtator dhe u ankorua në Miami vetëm pak ditë më parë, më 28 nëntor.

World's Largest Solar Powered Boat

Botë më e madhe diellore Powered Boat

Në 101.7ft (31 metra) të gjatë dhe 49.2ft (15 metra) e gjerë, AT> RANOR PlanetSolar është më e madhe anije me energji diellore në botë. Anije është ushqyer plotësisht nga energjia e rinovueshme, me qelizat e tij diellore që ka një normë 22% të efikasitetit. Këto janë qelizat më të lartë të vlerësuarat në dispozicion për blerje në treg, dhe qelizat e mbuluar mbi 500 metra katror të anijes. Qelizat diellore janë në gjendje të pushtet dy motore elektrike të cilat janë gjetur në lëvore, duke i dhënë anijen në një shpejtësi maksimale prej 14 nyje. Më së shumti, zonë e madhe sipërfaqja e qelizave diellore do të thotë se catamaran mund të udhëtojnë deri në tri ditë të plota, edhe pa rrezet e diellit direkte â € "çdo energji e tepërt është e ruajtur në një bateri shtet-e-artit-litium-jon.

World's Largest Solar Powered Boat

Botë më e madhe diellore Powered Boat

Pas kësaj lebroz në Miami, AT> RANOR PlanetSolar do të shkojnë në Cancún, Meksikë për Konventën Kuadër të Kombeve të Bashkuara për Ndryshimet Klimatike, ku do të marrë pjesë në aktivitetet e organizuara nga qeveria zvicerane. Anije pritet pastaj të lundroj plotësisht botën në muajt e ardhshëm, duke vizituar San Francisko, Sydney, Singaporin dhe Abu Dhabi, para se të kthehej në shtëpi në Monako.

World's Largest Solar Powered Boat

Botë më e madhe diellore Powered Boat

Ekuipazhi multi-nacionale të anijes përfshijnë francezin Patrick Marchesseau (Kapiten), të krishterë Ochsenbein (Bernë të Zvicrës), Michaela von Koskull (Finlandë), Jens Langwasser (Kiel, Gjermani) dhe iniciator i projektit Raphael Domjan (Yverdon-les Bain, Zvicra ).

World's Largest Solar Powered Boat

Botë më e madhe diellore Powered Boat

World's Largest Solar Powered Boat

Botë më e madhe diellore Powered Boat

World's Largest Solar Powered Boat

Botë më e madhe diellore Powered Boat

World's Largest Solar Powered Boat

Botë më e madhe diellore Powered Boat

World's Largest Solar Powered Boat

Botë më e madhe diellore Powered Boat

World's Largest Solar Powered Boat

Botë më e madhe diellore Powered Boat

Postime Related Plugin për WordPress, Blogger ...
http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/reddit_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/stumbleupon_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/delicious_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/blogmarks_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/furl_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/yahoobuzz_48.png http://qualityjunkyard.com/wp-content/plugins/sociofluid/images/mixx_48.png

Lini një Përgjigju